Yedek subaylar hangi kanuna tabidir?
Milli Savunma Bakanlığı Yedek Subay ve Yedek Askeri Subaylar Hakkında 1076 Sayılı Kanun | T.C. Milli Savunma Bakanlığı
Yedek subay memur olabilir mi?
Merkezî sınav yapılmaksızın asıl memurluk veya sözleşmeli memurluk kadrolarına atanma mümkün değildir; zira yedek subay olarak yapılan hizmetler, devlet memuru olarak yapılmış gibi değerlendirilir.
Yedek subaylar 657’ye tabi mi?
Devlet memurluğu sırasında seferberlik tatbikatlarına/SGM’ye katılan kıdemli yedek personelin maaş ödemeleri; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 183. maddesine göre, kurumlarından aldıkları maaşlar rütbe maaşlarından düşük ise, aradaki fark Milli Savunma Bakanlığı tarafından ödenir.
Yedek subay okulunda geçen süresi memuriyetten sayılır mı?
Yedek subay öğretmenlerinin yaptığı askerlik hizmeti ancak hukuki bir mesele olarak değerlendirilebilir. Bu da yasama organının sorumluluğundadır.
TSK personeli 657’ye tabi mi?
Askerî personelin istihdamı 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu gibi istihdam türlerini listelemez. Aşağıdaki sınıflandırma ancak kanunun tamamı dikkate alınarak yapılabilir. Askerî personelin istihdam ilişkileri arasında subaylar, astsubaylar, çavuşlar, jandarmalar ve askeri öğrenciler yer alır.
Yedek subaylar hangi rütbe?
Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarına göre dört yıllık veya daha uzun süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar arasından seçim yapılarak temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.
Asteğmenlik memuriyetten sayılır mı?
-Subay adayı olarak atanmanız halinde, asteğmenlik ve öğrencilik süreleriniz de dahil olmak üzere, kazanılmış haklarınız, asaletinizin onayı sonrasında aylık maaş kademesi ve düzeyine göre değerlendirilecektir.
Askerlik devlet memurluğundan sayılır mı?
1- Askerlik hizmeti, askerlikten önce veya sonra yapılmış olması fark etmeksizin sivil hizmet sayılır. 2- Askerlik hizmeti, sivil hizmetten önce yapılmış ise, sivil hizmete geçiş tarihi askerlik süresi kadar öne alınır.
Yedek subay 12 aydan sonra ne olur?
Yedek astsubaylar, yedek subaylar (teğmenler) gibi, 12 ay askerlik hizmetini yaparlar. Terhislerinden önceki son 30 ila 90 gün içinde astsubay rütbesine terfi ederler ve bu rütbeyle terhis edilirler.
Askeri personel memur olabilir mi?
Başçavuş rütbesinden ayrılmış askerler; cezaevi memuru, katip, belediye personeli, güvenlik personeli, koruma personeli, şehir zabıtası vb. Birçok benzer meslek ve kurumda memuriyete atanma mümkündür.
Yedek subaylık hizmet süresinden sayılır mı?
Yedek subaylar; aktif görevdeki subaylar gibi terfi ettirilirler; barış zamanında silah altında geçirdikleri süre hizmet sürelerinden sayılır.
Yedek subay ilk maaş çift mi?
Yedek Astsubay maaşları ilk kez yatırıldığında, yatırılan miktar maaşın iki katı olarak yapılacaktır. Çalışacağınız şirkete katıldığınızda banka hesap numaralarınızı bırakmanız gerekecektir. Ek bankacılık hizmetleriyle uğraşmanız gerekecektir. Maaşlarınız, katıldığınız birliklere her ay kesintisiz olarak ödenecektir.
Yedek subay lojmanda kalabilir mi?
Yedek astsubaylar gibi yedek subaylar da askeri lojmanlarda geceleme yapamazlar. Yedek astsubaylar da geçici hizmet emri ile görev yaptıkları süre içerisinde nakil edildikleri şehirlerde konaklama ayarlamak zorundadırlar.
Yedek subaylık derece kademeye etki eder mi?
SSI tarafından görevine elverişli olmadığına karar verilen TSK personelinin (yedek subay, astsubay ve erler dahil) aylıkları her yıl bir rütbe artırımı, her üç yılda bir rütbe artırımı oranında artırılır.
Yedek subay süresi bitince ne olur?
Yedek subay adayları ve yedek astsubay adaylarının kanuni mazeretleri esas alınarak; A. Toplam okul zamanının üçte birinden fazlasını ders dışı geçirenlere hizmet durum belgesi ile geçici terhis belgesi verilir.
Yedek subay kanunu ne zaman çıktı?
1927 yılından bu yana yürürlükte olan 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askerlik Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun bazı hükümlerinin, zamanın gelişen ve değişen şartlarına uygun olmaması nedeniyle, söz konusu kanunlarda değişiklik veya yeni düzenlemeler yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.
Subaylar hangi kanuna bağlı?
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu Sayı 926 – Birleştirilmiş Metin | LEXPERA.
Yedek subay ile asteğmen aynı mı?
Teğmen, bağlı olduğu birliğin komutasını üstlenen personelin adıdır. Subay sınıflandırmasının en küçük birimidir. Bu sınıfın adı yedek subay olarak da bilinir. Ülkemizin sisteminde teğmen, fakülte mezunları tarafından seçilen, birinci çavuş ile teğmen arasında bir rütbedir.
1111 Sayılı Kanun yürürlükte mi?
3. Türk vatandaşlarının zorunlu askerlik hizmetlerini düzenleyen 1111 sayılı Askerlik Kanunu, 7179 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılmış ve 7179 sayılı Kanunla zorunlu askerlik hizmetlerine ilişkin hususlar yeniden düzenlenmiştir.